Santelli » lessen » workshops

Workshops met Santelli

Zowel kinderen, jongeren en volwassenen kunnen via diverse workshops van Circus Santelli kennismaken met circustechnieken. Een uitstekend idee voor een vervangende gymles of buitenschoolse activiteit. Ook voor een familiedag, opfrisser tijdens een zakelijke vergadering of een bedrijfsuitje is een workshop een passende oplossing. Circus Santelli biedt diverse pakketten aan maar denkt ook graag mee als maatwerk gewenst is.

workshops
workshops
workshops

Alle workshops zijn geschikt voor zowel beginners en gevorderden, volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar oud. De workshops kunnen zowel op locatie als bij Circus Santelli plaatsvinden. Circus Santelli voorziet in de juiste materialen en beschikt bovendien over een geluidsinstallatie en schitterende kostuums.

Circus Santelli vraagt, wanneer de workshop op locatie plaatsvindt, ruimte voor een kleine vrachtwagen, een drankje voor de trainer en een grote lege ruimte met voldoende hoogte.

Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Circusworkshop algemene circustechnieken
(1,5 tot 3 uren)

In een “Circusworkshop algemene circustechnieken” komen verschillende technieken aan bod. Denk aan: jongleren, acrobatiek, kogellopen, eenwielfietsen, koorddansen, bordjes draaien en menselijke piramides bouwen. Samenwerking is in deze workshop een belangrijke factor. Bovendien is de workshop een prachtige uitdaging die een hoop spieren, inclusief lachspieren zal los maken!

Circusworkshop-serie
(1,5 of 2 uren per les)

Bij een circusworkshop-serie biedt Circus Santelli de mogelijkheid om uitgebreider in te gaan op verschillende circustechnieken. In de serie zal aandacht worden besteed aan diverse trucs per circustechniek, samenwerking en eventueel het maken van een act. De serie kan worden afgesloten met een wervelende eindpresentatie (bij een serie van minimaal 6 lessen) waarbij publiek van harte welkom is. Een prachtig moment voor de deelnemers om te laten zien wat ze geleerd hebben! De maximale cursusduur is één heel schooljaar.

Circusinstuif
(2 tot 3 uren)

Bij een circusinstuif komen twee of drie enthousiaste trainers van Circus Santelli met een vrachtwagen vol circusmateriaal. Dat klinkt spannend! Alle bezoekers/kinderen mogen van alles uitproberen onder begeleiding van de trainers die veiligheid en plezier als uitgangspunt hebben. Een circusinstuif is zeer geschikt voor een opening of open dag.

Workshop jongleren
(30 minuten tot 2 uren)

Een workshop jongleren is fun! Je laat letterlijk en figuurlijk even alles los om vervolgens de draad weer op te kunnen pakken met hernieuwde energie. Bij het leren jongleren draait het niet om het leren vangen van de ballen. Het draait hoofdzakelijk om het op de juiste manier leren loslaten van de ballen. Als je de ballen leert loslaten zul je namelijk zien dat het vangen vanzelf gaat. Dat is best lastig, maar onze ervaring leert ook dat iedereen het kan! Een perfecte onderbreking tijdens een dag vol vergaderingen of theorie.

Circusworkshop met eindpresentatie

(minimaal 4,5 uur)

Doe je mee aan de circusworkshop inclusief eindpresentatie? Dan maak je eerst kennis met diverse circustechnieken. Vervolgens kiest elke deelnemer zijn of haar favoriete circustechniek waarmee een act wordt ingestudeerd. Bovendien hoort daar een kostuum bij wat door de deelnemer zelf wordt uitgekozen. Tot slot is het tijd voor de Grande Finale! Een prachtig moment om te laten zien wat deelnemers hebben geleerd in aanwezigheid van publiek.