Santelli » scholen

Circus voor school

Een gezamenlijk circusactiviteit organiseren is waardevol en verbindend, ook voor jouw school of vereniging. Circus Santelli komt graag naar je toe om te voorzien in een spetterende dag. Van een vervangende gymles voor een klas tot een hele dag circus maken met de hele school; Wij verzinnen een passend project waarin jouw wensen centraal staan.

circus voor school
circus voor school
circus voor school
circus voor school
circus voor school
Circusvoorstelling maken

In groepsverband wordt een voorstelling gemaakt boordevol circustechnieken. Een greep uit het aanbod; eenwielfietsen, kogellopen, koorddansen, jongleren en trapeze zwaaien. Er kunnen maar liefst 180 personen/leerlingen deelnemen, waarvan minimaal 30 kleuters. Voor iedere deelnemer zal er bijzonder moment of fame zijn gedurende de show. Een dag om nooit te vergeten!

Eerst overleggen met collega’s over de haalbaarheid van een dergelijk circusproject? Stuur onze flyer mee. Download deze hier.

De voorbereiding

Om veilig aan de slag te kunnen worden leerkrachten, ouders en/of vrijwilligers de avond voor het circusproject start ingelicht door een trainer van Circus Santelli. Deze briefing duurt ongeveer 2.5 uur en vindt plaats op de plek waar het circusproject plaatsvindt.

De circusdag

Op de circusdag zelf worden alle deelnemers in kleine groepjes verdeeld en maken zij kennis met de verschillende circustechnieken in de vorm van een circuit. De geïnstrueerde vrijwilligers begeleiden de kinderen bij elk onderdeel en de trainers van Circus Santelli zorgen ervoor dat alles soepel en vooral veilig verloopt.

Na twee uren kiezen de deelnemers hun favoriete onderdeel, waarnaar zij samen met de vrijwilligers een act instuderen. Als afsluiting van het circusproject geven de kinderen samen een schitterende en onvergetelijke circusvoorstelling, voor alle ouders en familieleden. Voor velen een moment om nooit te vergeten!

Tijdsindeling

Let op: deze tijden zijn anders dan op de flyer.

08.30 – 09.30 uur: Bus uitladen en opbouwen (Santelli + vrijwilligers)
9.30 – 11.30 uur: Circuit
11.30 – 12.15 uur: Pauze
12.15 – 13.45 uur: Acts instuderen
14.00 – 14.45 uur: Voorstelling
14.45 – 15.30 uur: Opruimen en bus inpakken (Santelli + vrijwilligers) 

Benodigheden

Om het circusproject zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren zoekt Circus Santelli voldoende enthousiaste vrijwilligers (bijvoorbeeld docenten en/of ouders) die willen helpen bij het begeleiden van de kinderen. Het is van belang dat alle vrijwilligers zowel bij de instructie als de gehele projectdag aanwezig zijn. Bij 120 deelnemers is behoefte aan 14 vrijwilligers. Bij 180 deelnemers zullen 24 vrijwilligers nodig zijn. Het is prettig als er bovendien een aantal leerkrachten als vliegende keep kunnen worden ingezet.

Wat valt van Circus Santelli te verwachten?

Circus Santelli stuurt voldoende deskundige trainers, die intensieve begeleiding bieden bij de uitvoering van het circusproject. Zij hebben vervullen een actieve houding en zorgen dat veiligheid en plezier centraal staan. De vrijwilligers ontvangen een gedegen instructie, waarin wordt uitgelegd hoe de verschillende circustechnieken onderwezen kunnen worden. Daarnaast voorziet Circus Santelli in voldoende circusmaterialen. Hierbij hoort ook een decor ten behoeve van de circusvoorstelling aan het einde van de dag. In overleg is het ook mogelijk om een schminkstand en kostuums mee te brengen.

Kosten

Project € 1250,00
Reiskosten € 0,60 per kilometer voor instructie en project

Optioneel
Schminkstand + € 150,00 + € 0,23 per kilometer
Opschuiven tijdschema + € 200,00
Extra tijd + € 100,00 per uur
Kostuums + € 2,50 per deelnemend kind tot een maximum van €250,00
De bedragen zijn BTW vrij.

Gastles circus(theater)

Voor een kortere circusworkshop, bijvoorbeeld als vervangende gymles, verwijzen we je naar onze workshoppagina. Hierop vind je diverse opties, die indien nodig ook nog naar wens kunnen worden aangepast.

Schoolfeest

Circus Santelli levert graag een bijdrage aan een geslaagd en spetterend schoolfeest. Naast het geven van workshops kunnen er ook diverse optredens worden verzorgd. Ook schminken behoort tot de mogelijkheden. Voor een greep uit ons aanbod verwijzen we je graag naar onze workshoppagina en voorstellingspagina.

Klassenfeestje

Een circusfeest van Circus Santelli is bij uitstek geschikt voor een klas. Circustechnieken oefenen is niet alleen heel leuk en bijzonder; maar is ook nog eens een ontzettend goeie workout. Door de grote hoeveelheid aan verschillende technieken is er bovendien voor ieder wat wils. Voor de waaghals en voor de angsthaas. Voor de showstopper en voor degene die misschien wat verlegen is. Dat zorgt ervoor dat iedereen een leuke leerzame en sportieve middag beleeft. Daarnaast doet ‘het klassenfeestje’ een mooi beroep op samenwerken. 

Tijdens ‘het klassenfeestje’ leer je onder andere: eenwielfietsen, trapeze zwaaien, jongleren en kogellopen.

Duur: 3 uren
Je kunt hier alles vinden over de kosten.
Locatie: Bij Santelli of een locatie naar keuze